Цей варіант тарталеток прекрасно підійде до будь-якого святкового столу. Хрустке тісто в поєднанні з ніжним курячим філе під ароматною сирною скоринкою зведуть з розуму будь-кого. Подаються тарталетки з начинкою, запечені в духовці, як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачно завжди!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 260 гр.
- Тарталетки 18 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Сметана 40% 210 гр.
- Печериці свіжі 180 гр.
- Сир 200 гр.
Кроки
- Гриби добре промийте під холодною водою. Відкиньте на друшляк і дайте обсохнути протягом 10-15 хвилин. Акуратно наріжте печериці тонкими смужками, а потім подрібніть їх до кубиків шириною в 5-7 міліметрів.
- Куряче філе промийте під проточною водою і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте курку до готовності на гарячій сковороді з олією. Обсмажувати краще на середньому вогні, щоб курка не встигла покритися скоринкою, але залишилася при цьому сирою всередині.
- Приблизно через 5 хвилин після початку обсмажування курячого філе, додайте на сковорідку нарізані печериці. Додайте трохи меленого перцю і пару щіпок солі. Перемішайте і обсмажте до готовності курки і грибів. Перекладіть на тарілку.
- Борошно потрібно обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору, а потім додати до нього 210 грам сметани. Ретельно змішайте обидва інгредієнти і почекайте, поки вони закиплять.
- Залийте соусом обсмажену курку з грибами і добре перемішайте, щоб соус розподілився рівномірно по всьому курячому філе. Якщо маса вийде занадто густа, потрібно додати трохи води (але будьте обережні, рідкою начинка теж не повинна бути).
- Поки курка в вершковому соусі остигає, натріть 200 грам твердого сиру на тертці середнього розміру.
- На деко поставте тарталетки і наповніть їх начинкою, що остигла. Закуску посипте зверху тертим сиром.
- Духовку розігрійте до 200 градусів. Поставте деко з тарталетками на середній рівень добре розігрітої духовки приблизно на 10-15 хвилин. Як тільки верх начинки придбає апетитний золотистий відтінок, можна виймати закуску з духовки.
Подавати тарталетки з запеченою начинкою можна і в теплому вигляді, відразу з духовки, і після того, як вони охолонуть.