Терін з курячої печінки – оригінальна закуска, яку просто приготувати та зручно їсти. Навіть можна робити зі шматочками теріну бутерброди. За цим рецептом у вас вийде чудова закуска з ніжним смаком печінки, відтіненим солодощами сухофруктів та горіхів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 600 гр.
- Зелень за смаком
- Бекон підкопчений 200 гр.
- Сіль кухонна за смаком
- Куряче яйце 1 шт.
- Горіх мускатний 1 щіпка
- Суміш насіння соняшнику 1 ст. л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Курячу печінку помийте, зачистіть її від плівок та залишків крові, наріжте невеликими шматочками. Бекон можна взяти нарізаний або самостійно розрізати його на тонкі пластинки. Зелень помийте та порубайте ножем.
- У мисці збийте куряче яйце. В отриману масу викладіть печінку.
- Додайте до печінки насіння, сіль, мускатний горіх, спеції та рубану зелень, добре все перемішайте.
- Візьміть прямокутну жароміцну форму, укладайте в неї смужки бекону внахлест, щоб їх кінці звисали з краю.
- Потім у форму прямо на бекон викладіть підготовлену печінкову масу, розрівняйте її лопаткою.
- На середину печінкової маси покладіть пару смужок бекону та загорніть до центру кінці бекону, що звисають із краю форми.
- Форму закрийте фольгою, помістіть у велику ємність, заповнену до половини гарячою водою. Запікайте печінковий террин у духовці, розігрітій до 190 градусів протягом 2 годин.
- Остудіть террин за кімнатної температури і вийміть форми.
Подавати його на стіл можна в теплому чи охолодженому вигляді. Смачного!