Соус відмінно підходить до страв з м’ясного фаршу (тефтелей, фрикадельок, котлет, їжачок), до картопляного пюре.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сметана 40% 200 гр.
- Томатна паста 30 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Вода 40 мл.
Кроки
- Прогріємо сковороду на слабкому вогні, всипаємо борошно, обсмажуємо до рум’яного кольору.
- Додаємо на сковороду сметану та воду (20 мл), постійно мішаємо. Тушкуємо соус пару хвилин на слабкому вогні, поки він не загусне. Знімаємо з вогню.
- Ріжемо дрібно цибулю. Смажимо до золотистого кольору з крапелькою олії, додаємо томатну пасту та воду (20 мл.), тушкуємо пару хвилин.
- Сметанную масу перемішуємо з томатною. Смак соусу ніжний, томатний.
Замість томатної пасти можна використовувати пюре зі свіжих або консервованих помідорів, тоді воду при тушкуванні додавати не потрібно.