У приготуванні млинців існує одна дилема. У більшості випадків всі хочуть, щоб вони були тонкими, майже прозорими. Але при цьому ажурними, щоб були схожі на мереживо. І ось питання: з дріжджами, содою або кефіром дірочок виходить значно більше. Але тонкість при цьому страждає. Як же приготувати тонкі млинці без дріжджів так, щоб вони вийшли красивими?
Легкість надає саме молоко в правильній пропорції з яйцями і борошном. Такі млинці готували задовго до того, як здогадалися додавати різні розпушувачі. В результаті вони виходять дуже пластичними, тонкими і міцними.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Вода 150 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Смалець за смаком
- Масло вершкове за смаком
- Просійте борошно з дрібкою солі, щоб наситити її повітрям і позбавити від грудочок.
- Закип’ятіть молоко з водою і влийте в борошно разом з ложкою рослинної олії. Замісіть тісто. Коли воно трохи охолоне, введіть яйця і знову збийте.
- На розігрітій сковороді розтопіть шматочок сала або ж додайте рослинну олію. Влийте ополоник тіста і смажте з обох сторін до золотистого кольору.
Особливу міцність надає те, що тісто виходить заварним. Обов’язково враховуйте те, що яйця потрібно вводити після того, як воно трохи охолоне. Інакше є ризик, що білок схопиться, і тоді все доведеться починати за новою. А ви пробували млинці на заварному тісті? Якщо ні, впевнені, вам точно сподобається цей рецепт.