Царське варення з аґрусу з гілочкою вишні

Гарне варення благородного відтінку виходить з ягід аґрусу з додаванням гілки вишневого листя. Воно має приємний нейтральний смак, придатне для використання в приготуванні випічки, а також для вживання просто так.

Як приготувати царське варення з агрусу з вишнею

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Перебрати ягоди аґрусу від пригнічених та перестиглих екземплярів, сміття та комах. Помити аґрус, обсушити і наколоти кожну ягоду.
  • Пересипати аґрус цукровим піском, додавши туди ж вишневу гілку. Залишити настоятись близько 2 годин.
  • Поставити каструлю з ягодами на середній вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до слабкого. Постійно заважати та знімати пінку. Після закипання варити ласощі ще 15 хв. Гілку в кінці з варення прибрати або за бажання її можна закатати в одній із банок з варенням.
  • Гаряче царське варення розлити по чистим стерильним банкам і закатати стерильними кришками за допомогою спеціальної машинки. Перевернути банки догори дном, укрити теплою тканиною і дати в такому положенні охолонути до кімнатної температури. Після остигання віднести десерт у комору або поставити в холодильник.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь