Цукати з буряка – це оригінальне частування, яке можна приготувати будь-якої пори року. Ласощі доповнюють чай або використовують для начинки різної домашньої випічки. Цукати варять у цукровому сиропі або додають запашні прянощі для особливого яскравого смаку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 500 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Вода 100 мл.
- Кориця за смаком
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Кроки
- Готуємо продукти для незвичайних цукатів.
- Ретельно промиваємо буряк та звільняємо від шкірки. Очищений буряк нарізаємо кубиком.
- Наливаємо воду в товстостінний посуд. У воді розчиняємо лимонку та цукровий пісок.
- Розміщуємо на помірному вогні та варимо, поки крупинки не розчиняться. Миємо апельсин і розрізаємо на часточки. У гарячий сироп відправляємо апельсинові часточки та корицю. Варимо суміш 10-15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу обережно виймаємо апельсин.
- У запашний сироп акуратно опускаємо нарізаний буряк. При помірній температурі проварюємо буряки 20 хвилин. Через деякий час відключаємо нагрівання і залишаємо буряки в сиропі на 8-12 годин. Через зазначений час цукати повторно розміщуємо на плиті та проварюємо 20 хвилин. Відключивши полум’я, залишаємо на 4-6 годин. Повторюємо цю маніпуляцію ще двічі.
- Деко застилаємо пергаментом і викладаємо цукати. Відправляємо лист у розігріту до 120-130 градусів духову шафу і сушимо ласощі протягом години. Якщо є сушарка, сушимо цукати 3-4 години при 70-80 градусах.
- Висохлі бурякові цукати обвалюємо в цукровій пудрі або дрібному цукровому піску.
- Зберігаємо ласощі у скляній, герметично закритій ємності.
Використовуємо солодощі за призначенням. Смачного!