Варення із зелених волоських горіхів — Вірменський рецепт

Варення із зелених волоських горіхів – Вірменський рецепт, який варто взяти на замітку багатьом господиням. Така заготовка порадує вас оригінальним смаком, цікавим видом і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею з покроковими фотографіями.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
291 год 0 хвДрук
  • Відміряємо необхідну кількість зелених волоських горіхів. Гострим ножем очищаємо горіхи від шкірки.
  • Проколюємо кожен горіх виделкою, заливаємо водою і залишаємо на 7 днів. Стежимо, щоб вони спливали. Через тиждень засипаємо горіхи вапном і заливаємо чистою водою, залишаємо на 2 дні. Після добре промиваємо під водою і знову заливаємо чистою водою на 3 дні.
  • Горіхи почорніли і повністю готові до подальшого кулінарного процесу. Кладемо їх в каструлю і заливаємо водою. Кип’ятимо протягом 15 хвилин.
  • Зливаємо воду і заливаємо горіхи новою киплячою водою. Додаємо галун.
  • Варимо 15 хвилин, після вливаємо воду. Вливаємо нову киплячу воду і варимо ще 10 хвилин. Знову зливаємо, плоди проколюємо виделкою.
  • В черговий раз заливаємо горіхи киплячою водою. Додаємо 400 грам цукру і 6 столових ложок меду, ретельно перемішуємо.
  • Варимо на невеликому вогні 30 хвилин.
  • Відкидаємо горіхи на сито, даємо стекти воді.
  • В іншій каструлі кип’ятимо 5 літрів води. Розчиняємо тут цукор, що залишився і мед.
  • Сюди опускаємо горіхи і варимо їх на невеликому вогні близько 1 години.
  • Подрібнюємо паличку кориці і кладемо її разом з іншими прянощами на кілька шарів марлі. Зав’язуємо в мішечок.
  • Через годину викладаємо мішечок до горіхів. Томимо все разом ще 2 години. Після цього оцінюємо м’якість горіхів. Можна ще трохи потомити до загустіння сиропу.
  • Промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
  • Розкладаємо горіхи по стерилізованим банкам.
  • Заливаємо їх гарячим сиропом. Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути і після несемо на зберігання.

Варення із зелених волоських горіхів готове!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 86 оцінок, середнє 4.32 з 5 )
Залишити відповідь