Пальців на руках не вистачить перерахувати всі корисні властивості агрусу. Вони багаті на вітаміни, мікроелементи, і крім того покращують настрій і сприяють нормалізації діяльності нервової системи. Тому якщо ви ще не заготовили корисне желе з аґрусу на зиму, то саме час це виправити.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Вода 200 мл.
- Желатин харчовий 1 ст.
Кроки
- Щоб приготувати варення з аґрусу з желатином, ягоди переберіть від сміття, гілочок, поганих ягід, помийте.
- Залийте ягоди водою, доведіть до кипіння і проваріть кілька хвилин, щоб ягоди розм’якли.
- Блендер подрібніть проварені ягоди до однорідного пюре.
- У пюре додайте цукор та желатин, перемішайте. Залишіть на ніч у холодильнику.
- Дістаньте заготівлю із холодильника, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин.
- Розлийте гаряче варення по банках і закатайте.
Смачного!