Варення із чорноплідної горобини або аронії з лимоном буде у вас не тільки смачним, а й корисним лікувальним десертом. Кисло-солодкі з терпкістю ягоди аронії довго зберігаються, тому варення можна готувати і пізно восени. У цьому рецепті горобину подрібнюємо міксером і варимо протягом 30 хвилин, що добре зберігає її корисні властивості.
Інгредієнти
Порції: –+
- Горобина чорноплідна 350 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Лимон 1 шт.
Кроки
- Ягоди для варення оберіть перезрілі і навіть підсохлі, що буде смачніше. Їх акуратно відокремте від гілок.
- Потім ягоди добре промийте і на 5 хвилин залийте окропом, що розм’якшить шкірку і зменшить терпкість.
- Відкиньте аронію на друшляк і пересипте на тарілку. Лимон обшпарити окропом. Наріжте невеликими шматочками і видаліть кісточки.
- Аронію з нарізкою лимона перекладіть у чашу кухонного комбайна і подрібніть протягом кількох хвилин однорідну масу.
- Отриману фруктово-ягідну масу перекладіть у каструлю для варіння і змішайте з цукром. Каструлю прикрийте кришкою і на середньому вогні доведіть масу до кипіння.
- Поварити варення на невеликому вогні при періодичному помішуванні протягом 20-30 хвилин.
- Банку та кришку простерилізуйте сухим гарячим способом. Приготовлене варення із чорноплідної горобини з лимоном перекладіть у банку. Трохи остудити і герметично закупорити.
Зберігати таке варення можна і за умов квартири. Вдалих та смачних заготовок!