Варення з чорноплідної горобини з лимоном

Варення із чорноплідної горобини або аронії з лимоном буде у вас не тільки смачним, а й корисним лікувальним десертом. Кисло-солодкі з терпкістю ягоди аронії довго зберігаються, тому варення можна готувати і пізно восени. У цьому рецепті горобину подрібнюємо міксером і варимо протягом 30 хвилин, що добре зберігає її корисні властивості.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
60 хвДрук
  • Ягоди для варення оберіть перезрілі і навіть підсохлі, що буде смачніше. Їх акуратно відокремте від гілок.
  • Потім ягоди добре промийте і на 5 хвилин залийте окропом, що розм’якшить шкірку і зменшить терпкість.
  • Відкиньте аронію на друшляк і пересипте на тарілку. Лимон обшпарити окропом. Наріжте невеликими шматочками і видаліть кісточки.
  • Аронію з нарізкою лимона перекладіть у чашу кухонного комбайна і подрібніть протягом кількох хвилин однорідну масу.
  • Отриману фруктово-ягідну масу перекладіть у каструлю для варіння і змішайте з цукром. Каструлю прикрийте кришкою і на середньому вогні доведіть масу до кипіння.
  • Поварити варення на невеликому вогні при періодичному помішуванні протягом 20-30 хвилин.
  • Банку та кришку простерилізуйте сухим гарячим способом. Приготовлене варення із чорноплідної горобини з лимоном перекладіть у банку. Трохи остудити і герметично закупорити.

Зберігати таке варення можна і за умов квартири. Вдалих та смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь