Чорниця добре поєднується за смаком із полуницею, та й ці ягоди не вимагають тривалого варіння. Чорниця в цьому варенні виступає головним інгредієнтом, а полуниця покращить її смак та аромат. Для якісного варення з цих ягід важливо не порушити пропорцію ягід, цукру та лимонної кислоти.
Як почати готувати варення із чорниці з полуницею
Інгредієнти
Порції: –+
- Чорниця 1 кг.
- Полуниця ½ кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Лимонний сік 1 ст.
Кроки
- Ретельно переберіть ягоди чорниці. Промийте їх на друшляку і струсіть воду. Перекладіть ягоди в каструлю для варіння варення.
- Полуницю помістіть у друшляк, промийте проточною водою і потім видаліть чашолистки. Великі ягоди полуниці наріжте на невеликі шматочки. Перекладіть полуницю в каструлю.
- Ягоди засипте розрахованою кількістю цукру та залиште на 2 години. За цей час вони дадуть достатньо свого соку. Після цього каструлю поставте на середній вогонь і доведіть варення до кипіння. Зніміть з його поверхні пінку. Варіть варення на маленькому вогні протягом 15-20 хвилин. До кінця варіння додайте у варення лимонний сік.
- Приготовлене гаряче варення перелийте у стерильні баночки і герметично закупоріть.
- Переверніть баночки на кришки, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть на зберігання в холодне місце.
Приємного чаювання!