Ароматне варення обліпихи можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Використовуйте для цього рецепт “п’ятихвилинка”. Яскраві ласощі можна додавати в чай, який буде особливо актуальний в зимову пору.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 кг.
- Цукор-пісок 1.2 кг.
Кроки
- Перебираємо обліпиху від листя і дрібних забруднень, потім промиваємо її під холодною водою.
- Перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо їх цукром. Старанно вимішуємо продукти лопаткою до виділення соку.
- Відправляємо каструлю з вмістом на плиту. Доводимо масу до кипіння.
- Після кипіння варимо ласощі на великому вогні 5 хвилин. У процесі варіння перемішуємо продукт.
- Гаряче обліпихове варення відразу переливаємо в чисті і сухі банки. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути і ставимо на зберігання. Готово!