Варення з полуниці в сиропі

Смачне домашнє варення зазвичай є ягодами, що плавають у густому солодкому сиропі. Такий спосіб приготування можна назвати найбільш дбайливим для ягід та фруктів, так як вони піддаються недовгою термічній обробці в кілька заходів.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
72 год 0 хвДрук
  • Приступимо до приготування варення з полуниці в сиропі. Полуницю переберіть, помийте ягоди, відріжте зелені хвостики і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вода.
  • Приготуйте солодкий сироп. В окрему ємність всипте цукор і влийте до нього 200 мл. води. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння і варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, поки він не загусне.
  • Опустіть ягоди в гарячий сироп, акуратно перемішайте і залиште остигати на 10-12 годин. За цей час ягоди пустять сік і сироп збільшиться обсягом.
  • Після за допомогою шумівки дістаньте ягоди із сиропу. Сироп знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 5-7 хвилин.
  • Ягоди знову опустіть у гарячий сироп та залиште на 10-12 годин, за цей час рекомендується кілька разів ягоди в сиропі перемішувати. Таку процедуру повторіть ще 1-2 рази.
  • Востаннє доведіть сироп до кипіння, проваріть 5-7 хвилин, потім викладіть у нього ягоди, доведіть варення до кипіння і розкладіть його по сухим стерилізованим банкам. Якщо ягоди були рідкими і сироп вийде дуже рідким, то востаннє його можна проварити трохи більше 15-20 хвилин. Таке чудове варення смачно їсти з чаєм та домашніми млинцями.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь