Смачне домашнє варення зазвичай є ягодами, що плавають у густому солодкому сиропі. Такий спосіб приготування можна назвати найбільш дбайливим для ягід та фруктів, так як вони піддаються недовгою термічній обробці в кілька заходів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1.5 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
- Вода 200 мл.
Кроки
- Приступимо до приготування варення з полуниці в сиропі. Полуницю переберіть, помийте ягоди, відріжте зелені хвостики і відкиньте їх на друшляк, щоб стекла вода.
- Приготуйте солодкий сироп. В окрему ємність всипте цукор і влийте до нього 200 мл. води. Постійно помішуючи, доведіть сироп до кипіння і варіть на повільному вогні 5-7 хвилин, поки він не загусне.
- Опустіть ягоди в гарячий сироп, акуратно перемішайте і залиште остигати на 10-12 годин. За цей час ягоди пустять сік і сироп збільшиться обсягом.
- Після за допомогою шумівки дістаньте ягоди із сиропу. Сироп знову поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть 5-7 хвилин.
- Ягоди знову опустіть у гарячий сироп та залиште на 10-12 годин, за цей час рекомендується кілька разів ягоди в сиропі перемішувати. Таку процедуру повторіть ще 1-2 рази.
- Востаннє доведіть сироп до кипіння, проваріть 5-7 хвилин, потім викладіть у нього ягоди, доведіть варення до кипіння і розкладіть його по сухим стерилізованим банкам. Якщо ягоди були рідкими і сироп вийде дуже рідким, то востаннє його можна проварити трохи більше 15-20 хвилин. Таке чудове варення смачно їсти з чаєм та домашніми млинцями.
Смачного!