Полуничне варення – це дивовижні ласощі! Багато хто з нетерпінням чекає літньої пори, щоб почати заготівлі з полуниці на зиму. До вашої уваги представлений рецепт варення з полуниці з додаванням агар-агару. Таке варення виходить густим, тягучим та неймовірно смачним. Полуничне варення – ідеальний десерт до домашнього чаювання!
Як почати готувати варення із полуниці з агар-агаром?
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 700 гр.
- Агар-агар 1.5 ч.л.
- Вода 50 мл.
На порцію
Калорії: 189 ккал
Білки: 0.5 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 45.7 г
Кроки
- Полуницю перебираємо, оглядаємо, видаляємо плодоніжки. Потім промиваємо ягоди під проточною водою, відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина. Якщо є досить великі ягоди, їх можна розрізати навпіл.
- Поміщаємо полуницю в ємність, присипаємо цукровим піском і обережно перемішуємо. Залишаємо ягоди на 2 години, щоб вони пустили сік.
- Агар-агар необхідно розвести з водою, щоб він набух.
- Згодом ємність із полуницею ставимо на помірний вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо ягідну масу ще протягом 15 хвилин.
- Пінку, що утворюється в процесі варіння, необхідно знімати.
- Через цей час додаємо в ємність із вмістом підготовлений агар-агар. Варення готуємо ще 5 хвилин, весь час перемішуючи.
- Розливаємо гаряче варення по стерилізованих ємностях, закриваємо кришками. Залишаємо остигати варення в перевернутому стані, потім переміщаємо його на зберігання в прохолодне місце.
Ароматні і дуже смачні ласощі у вигляді полуничного варення готові!