Любите незвичайні поєднання та експерименти? Тоді рецепт варення з полуниці з бананом для вас. Поєднання соковитої та ароматної полуниці з ніжним та солодким бананом перетворюється на особливий дивовижно смачний десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково спробуйте!
Як приготувати варення з полуниці з бананом
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Банан 2 шт.
- Цукор-пісок 1.2 кг.
Кроки
- Підготувати необхідні для приготування варення та полуниці з бананом інгредієнти.
- Полуницю перебрати, видалити хвостики, помити і трохи просушити на паперовому рушнику. Викласти полуницю у велику каструлю, засипати цукром і залишити на деякий час, доки ягоди не пустять сік.
- Коли полуниця пустить сік, поставити каструлю із нею на повільний вогонь. Після закипання маси варити варення ще 5 хвилин до загусання, постійно помішуючи і знімаючи піну. Після цього дати ягодам повністю охолонути. Повторити події з варенням ще раз.
- Банани очистити та нарізати невеликими кубиками. Відправити банани у варення із полуниці, перемішати і знову включити вогонь. Варити варення із полуниці з бананом близько 20 хвилин на невеликому вогні до потрібної вам густоти.
- Банки та кришки для варення стерилізувати. Розлити готове варення по банках, закрутити кришками. Потім необхідно перевернути банки з полунично-банановим варенням, укутати ковдрою і поставити в темне тепле місце для повного охолодження. Далі зберігати варення із полуниці з бананом у прохолодному темному місці. Подавати варення як добавку до солодких страв або як самостійний десерт.