Варення з ранеток та чорноплодки на зиму

Будь-які страви, приготовані з додаванням чорної горобини, вважаються мало не лікувальними у багатьох куточках нашої країни. Ягоди містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів, яких більше немає в жодній іншій ягоді, що росте в нашому кліматі. А у поєднанні з яблуками можна приготувати не тільки корисний десерт, але ще й дуже смачний. 

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
12 год 0 хвДрук
  • Готувати варення з ранеток та чорноплодки на зиму просто! Горобину ретельно перебираємо, залишаючи тільки цілі та щільні плоди, прибираємо листочки та гілочки. Добірну ягоду промиваємо і відкидаємо на друшляк, прямо в такому вигляді опускаємо в каструлю з окропом і залишаємо на 4-6 хвилин. Потім виймаємо та опускаємо в дуже холодну воду до повного остигання.
  • Воду, в якій бланшувалась чорноплідка – не виливаємо, а готуємо з неї сироп. У відвар всипаємо півкілограми цукрового піску, ретельно перемішуємо і на повільному вогні доводимо до кипіння.
  • У киплячий сироп додаємо ягоди і варимо не більше 4-5 хвилин, потім знімаємо з плити і залишаємо мінімум на 10 годин.
  • Після закінчення часу повертаємо тару на вогонь, додаємо ще кілограм цукру і доводимо до кипіння.
  • Ранетки промиваємо, знімаємо шкірку і вирізаємо серцевину разом із насінням, нарізаємо невеликими кубиками.
  • У посуд з горобиною додаємо підготовлені яблука та акуратно перемішуємо.
  • Після того, як маса закипить, уварюємо до бажаної консистенції (від 15 до 30 хвилин). За кілька хвилин до вимкнення вогню додаємо лимонку і ще раз все розмішуємо.
  • Гаряче варення розливаємо заздалегідь простерилізованим банкам і закручуємо. Зберігаємо у темному та сухому місці без потрапляння прямих сонячних променів.

Смачного! 

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь