Варення з вишні з кісточкою на зиму в банках

Варення з вишні з кісточкою на зиму в банках

Дуже смачне і ароматне варення на зиму. Якщо ви не хочете витрачати час на вилучення кісточок, цей рецепт для вас. Цілісні ягідки, які виходять в міру пружними. Завдяки кісточкам ягідки мають тонкий мигдальний аромат, який буде помітний і в варення. Досить солодке, досить густе – це відмінні ласощі до чаю. А запах, який надають йому лимонна кислота і ванілін – це щось.

Для цього варення краще візьміть вишню, яка вже трохи переспіла. Готовність варення ви помітите – воно стане набагато густіше. Дуже важливо його не переварити. В іншому випадку вишня зморщиться і стане сухою.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Вишню переберіть, все зайве видаліть. Потім промийте і злегка обсушіть. Для цього викладіть їх на рушник тонким шаром.
  • У глибоку каструлю насипте цукор і залийте 1.5 склянками води. Розмішайте, щоб весь цукор «схопився».
  • Надішліть каструлю на плиту. Вогонь повинен бути нижче середнього, а масу з цукру і води потрібно безперервно мішати до розчинення першого.
  • Тепер акуратно засипте ягоди,
  • Коли майбутнє варення закипить, уварюйте його ще 15-20 хвилин. За цей час 2-3 рази його розмішайте.
  • Потім зніміть з плити і остудіть.
  • Остигнле варення відправте на плиту повторно. Варіть до готовності, знімаючи пінку в процесі.
  • За 5 хвилин додайте лимонну кислоту і ванілін. Перемішайте.
  • Готове варення розлийте по підготовленим баночкам і закрийте кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь