Дуже смачне і ароматне варення на зиму. Якщо ви не хочете витрачати час на вилучення кісточок, цей рецепт для вас. Цілісні ягідки, які виходять в міру пружними. Завдяки кісточкам ягідки мають тонкий мигдальний аромат, який буде помітний і в варення. Досить солодке, досить густе – це відмінні ласощі до чаю. А запах, який надають йому лимонна кислота і ванілін – це щось.
Для цього варення краще візьміть вишню, яка вже трохи переспіла. Готовність варення ви помітите – воно стане набагато густіше. Дуже важливо його не переварити. В іншому випадку вишня зморщиться і стане сухою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 13.5 ст.
- Вишня 9 ст.
- Вода 1.5 ст.
- Ванілін 4 гр.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Кроки
- Вишню переберіть, все зайве видаліть. Потім промийте і злегка обсушіть. Для цього викладіть їх на рушник тонким шаром.
- У глибоку каструлю насипте цукор і залийте 1.5 склянками води. Розмішайте, щоб весь цукор «схопився».
- Надішліть каструлю на плиту. Вогонь повинен бути нижче середнього, а масу з цукру і води потрібно безперервно мішати до розчинення першого.
- Тепер акуратно засипте ягоди,
- Коли майбутнє варення закипить, уварюйте його ще 15-20 хвилин. За цей час 2-3 рази його розмішайте.
- Потім зніміть з плити і остудіть.
- Остигнле варення відправте на плиту повторно. Варіть до готовності, знімаючи пінку в процесі.
- За 5 хвилин додайте лимонну кислоту і ванілін. Перемішайте.
- Готове варення розлийте по підготовленим баночкам і закрийте кришками.