Шалено шкода викидати яблука, що залишилися, які не вдалося з’їсти під час сезону, тому пропоную приготувати дивовижно смачне яблучне варення з цікавою добавкою – апельсином.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 1 кг.
- Апельсин 2 шт.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Вода 100 мл.
На порцію
Калорії: 159 ккал
Білки: 0.3 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 38.3 г
Кроки
- Щоб приготувати варення з яблук часточками з апельсином, ретельно промиваємо апельсин, оскільки ми використовуватимемо цедру. За допомогою терки акуратно знімаємо верхній шар – цедру, м’якоть подрібнюємо та додаємо 100 мл. води.
- Апельсинове пюре, цедру та цукор з’єднуємо в чаші мультиварки та доводимо до кипіння. Рекомендується встановлювати «ручний» режим із температурою не більше 120 градусів.
- Яблука відчищаємо від шкірки, виймаємо серцевину з кісточками та нарізаємо тонкими часточками.
- Нарізані яблука перекладаємо до апельсинового сиропу, ретельно перемішуємо і закривши кришку, продовжуємо варити протягом години на тій же програмі.
- Після закінчення часу, розливаємо варення, що вийшло, за заздалегідь простерилізованим банкам і закочуємо. Далі перевертаємо вгору дном, накриваємо рушником і залишаємо остигати до кімнатної температури.
Після остигання готові банки прибираємо на зберігання у темне місце. Смачного!