У домочадців будь-якого різновиду вареники високо котируються і в якості основного блюда, і перекусу. А соковиті кисло-солодкі вареники з вишнею на кефірі — це ще й десерт. Сьогодні з радістю поділюся з вами своїм улюбленим простим і бюджетним рецептом.
Вареники з вишнею на кефірі виходять дуже ніжними і пишними. Крім того, ідеальне поєднання вишні та малини дає неповторний смак і прекрасно доповнює цю страву. Ягоди можна брати як свіжі, так заморожені, в залежності від пори року. З огляду на, що сезон свіжої вишні в самому розпалі, раджу зупинити свій вибір саме на ній. Ну що ж, давайте приступимо до приготування цього домашнього, затишного страви!
- Кефір 300 мл.
- Сіль ½ ч.л.
- Вишня 400 гр.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Борошно пшеничне 460 гр.
- Малина 100 гр.
- Сода ½ ч.л.
- Ягоди вимийте, з вишні видаліть кісточки. Викладіть на сито, щоб стекла вода.
- Змішайте кефір кімнатної температури з сіллю.
- Просійте борошно з содою в глибоку миску. Сформуйте з борошна гірку, в центрі зробіть невелике поглиблення.
- Влийте рідку суміш в суху і замішайте тісто.
- З отриманого тіста сформуйте рулет і розріжте його навпіл. Кожну половину знову сформуйте в рулет і розріжте його на 11 частин. Таким чином у вас вийде 22 шматочки тіста.
- Кожен шматочок розкачайте в кружок і викладіть на нього начинку: вишню, малину і трохи цукру. Скріпіть краю від низу до верху, щоб вийшли вареники.
- Варіть вареники близько 4 хвилин після закипання.
Цю страву дуже люблять в нашій родині, сподіваюся і вам цей рецепт стане в нагоді. Готуйте із задоволенням і смачного!