Стейк – це великий шматок смаженого м’яса. Він виходить підсмаженим зовні і соковитим всередині. У ресторанах пропонують кілька способів прожарювання. Ми розповімо, як в домашніх умовах приготувати смачний свинячий стейк з кров’ю на сковороді.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 700 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія за смаком
- Олія оливкова для обмазки
Кроки
- М’ясо помийте, промокніть паперовими рушниками.
- Наріжте м’ясо поперек волокон на шматки по 2-3 сантиметри завтовшки.
- Злегка відбийте м’ясо кухонним молотком, змастіть оливковою олією і залиште на 15-20 хвилин.
- Поставте сковороду на сильний вогонь, влийте рослинну олію. Потім викладіть м’ясо і смажте по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Щоб перевірити ступінь прожарювання, трохи натисніть на м’ясо, якщо виділяється червона рідина, то стейк вийшов з кров’ю. Зніміть м’ясо зі сковороди, посипте крупною сіллю і меленим перцем.
Подавати стейк слід відразу ж, інакше він втратить свої смакові властивості.