Журавлина і брусниця – джерело вітамінів. У них містяться вітаміни С та В, фітонциди та органічні кислоти. Напій з цих ягід чудово справляється з простудними захворюваннями, а в спеку втамовує спрагу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 125 гр.
- Брусниця 125 гр.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Вода 1 л.
Кроки
- Якщо ягоди заморожені, їх потрібно заздалегідь розморозити (найкраще це зробити на ніч). Свіжі ягоди переберіть: позбавтеся сміття – гілочок і листя, викиньте зіпсовані ягідки. Промийте брусницю та журавлину водою.
- Викладіть ягоди в каструлю і залийте їх невеликою кількістю гарячої води (заздалегідь закип’ятити воду). Розімніть ягоди товкачем – так буде простіше відокремити сік від м’якоті.
- Процідіть сік з м’якоттю через дрібне сито в глибоку ємність. Замість сита також можна використовувати марлю.
- Викладіть макуху в каструлю і залийте залишками окропу. Поставте ємність на увімкнену плиту і варіть напій на слабкому вогні 5-8 хвилин. Заберіть вогонь і дайте напою настоятися 25-35 хвилин.
- Процідіть морс і відтисніть макуху рукою в ємність, щоб виділився весь сік.
- Вилийте його в ємність з спочатку виділеним соком і додайте цукор, перемішуйте напій доти, поки цукор не розчиниться повністю.
Приємного апетиту!