Як приготувати полуничний компот з апельсином

полуничний компот з апельсином

Ще один простий незвичайний рецепт смачного компоту з полуницею представлений вашій увазі. Полуниця в поєднанні з апельсином дають дуже яскравий вибуховий смак свіжості. Цей компот сильно нагадує всім відомий напій Fanta. Але щоб він вийшов дійсно дуже смачним, апельсин потрібно вибрати солодкий.

Зверніть увагу, що в рецепті дано варіант подвійної стерилізації банок. Багато кулінарів радять саме так робити на зиму компот для довгого зберігання. Процес такої стерилізації займе трохи більше часу, але він абсолютно нескладний.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
55 хвДрук
  • Переберіть полуницю, щоб видалити пошкоджені ягоди. Викладіть їх в друшляк і відправте в каструлю з водою. Акуратно перемішайте ягідки руками і залиште у воді на пару хвилин.
  • Злийте воду і відправте в глибоку чашку. Видаліть плодоніжки і відразу перекладіть ягоди в банку.
  • Апельсин промийте водою і насухо витріть спеціальними рушниками. Наріжте фрукт кільцями товщиною 10 міліметрів. Потім кожне колечко розділіть на 4 частини і відправте в банку до полуниці.
  • У каструлю влийте воду, додайте цукор і відправте на плиту. Коли вода закипить, помішуючи, варіть ще пару хвилин до повного розчинення цукру.
  • Отриманим сиропом залийте полуницю з апельсином в банку. Накрийте кришкою.
  • У широку каструлю налийте води, а на дно покладіть бавовняну серветку. У цю каструлю поставте банку з компотом і відправте на вогонь.
  • Коли вода закипить, зменшіть вогонь і стерилізуйте 20 хвилин. Потім акуратно витягніть і закрийте герметичною простерилізованою кришкою.
  • Банку поставте догори дном і укутайте теплою ковдрою. Коли баночки повністю охолонуть, можете відправити вже на постійне зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь