Існує чимало кулінарних хитрощів для тих, хто хоче приготувати розсипчастий повітряний рис. Це ідеальний гарнір практично до всього! Ми так звикли до нього в відварному вигляді, що практично не уявляємо інші способи приготування. Редакція «Смачного» розповість, як приготувати рис на сковороді.
Чи не новомодний смажений рис в азіатському стилі з купою інгредієнтів (їх ви можете додати самостійно!). Але простий, але смачний гарнір золотистого кольору. Він виходить не тільки розсипчастим, але має більш яскравий смак. Майже як повноцінний плов!
- Морква по-корейськи 1 шт.
- Рис білий 500 г.
- Сіль
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 560 мл.
- Олія соняшникова
- Цибулю почистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
- Моркву почистіть, помийте і натріть на крупній тертці (або наріжте соломкою).
- Обсмажте цибулю з морквою в олії на сковороді до напівпрозорості.
- Всипте рис, додайте сіль за смаком і гарненько все перемішайте. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 10 хвилин. За цей час закип’ятіть в чайнику воду.
- Залийте рис окропом, перемішайте і готуйте ще 30 хвилин. Коли вода випарується, накрийте крупу кришкою і доведіть гарнір до готовності вже під нею.
А краще в цьому рецепті те, що смак страви змінюється в залежності від спецій. Найкраще для рису на сковороді підходить куркума! Також можна додати барбарис і навіть сухофрукти. Якщо вирішите додати часник, зробіть це вже після того, як більша частина води випарується. Таким чином його аромат краще збережеться і стане головною прикрасою страви. Якщо ви ще не пробували готувати рис цим способом, обов’язково збережіть рецепт!