Пампушки, тісто для яких готують на сметані, виходять максимально ніжними і смачними. Подавати їх можна з медом, джемом або посипавши тертим шоколадом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Сметана 40% 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Цукрова пудра для посипання
Кроки
- У мисці змішують в однорідну масу яйце з цукром і сіллю.
- Додають сметану, краще жирну і густу, і продовжують розмішувати до однорідності.
- Борошно з розпушувачем просівають і вводять невеликими порціями в масу, помішуючи лопаткою. Після перекладають на обробну дошку і замішують густе тісто, яке накривають серветкою і залишають на 20 хвилин.
- Заготівлю розкочують в пласт товщиною 5 мм, нарізають порціями ножем або формочкою.
- У нагрітій на сковороді олії обсмажують пампушки з усіх боків. Щоб довести їх до готовності, потрібно смажити по 3-5 хвилин з кожного боку.
Готові вироби перекладають на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир, і посипають цукровою пудрою.