І все ж найсмачніший лагман той, який приготований з домашньою локшиною. До речі, саме локшина є однією з особливостей цієї страви. В оригіналі вона повинна бути округлою і досить товстою – 3-4 міліметри в діаметрі. Робиться локшина з мінімального числа інгредієнтів. Блюдо виходить настільки смачним, що ви ні на хвилину не пошкодуєте про витрачений час.
Готове тісто має вийти пружним і еластичним. Дуже важливо гарненько розминати його, щоб не було грудочок. Обов’язково давайте тісту настоятися, щоб воно більш податливим і не рвалося. А щоб локшина не прилипала один до одного, обов’язково використовуйте багато олії.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 700 гр.
- Вода 250 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Куряче яйце 1 шт.
- Рослинна олія
Кроки
- У глибоку миску просійте борошно. Сіль розчиніть у воді.
- У борошні прямо по центру зробіть невелике поглиблення і вилийте туди яйце. Почніть перемішувати руками, згрібаючи борошно до яйця.
- В процесі вимішування по чуть-чуть вливайте підсолену воду.
- Готове тісто накрийте і залиште на півгодини.
- Потім розімніть його кулаками, укладаючи кожен край в середину-конвертиком. Залиште ще на півгодинки.
- Витягніть тісто на стіл і знову помніть кулаками з обох сторін – у вас повинна вийти коржик. Розминайте, змінюючи напрямок кулаків в різні боки.
- Розріжте корж, що вийшов на рівні по ширині смужки – кожна близько 2 сантиметрів.
- За допомогою силіконової кисті рясно промажте все тісто рослинною олією, розтягніть і залиште постояти 15 хвилин.
- Плоске блюдо, куди будете викладати локшину, теж промажте олією, щоб вона не прилипла.
- Візьміть кожну смужку і витягніть її в довгий відносно тонкий джгутик, закручуючи, щоб надати обтічну форму.
- Потім цей джгутик покладіть “равликом” в блюдо. Кожен наступний джгутик загортайте навколо попереднього.
- Коли площа страви закінчиться, промажте тісто рослинною олією, і всі наступні джгути викладайте верхнім шаром.
- Коли все тісто закінчиться, накрийте локшину плівкою або пакетом і залиште ще на 15 хвилинок.
- На вогонь поставте каструлю з водою, посоліть.
- Коли вода почне кипіти, ще раз розтягніть локшину рівно, щоб тісто не рвалося на шматочки.
- Відваріть порційно в кілька заходів. Варіть до спливання, потім відкиньте в друшляк.
- Остудіть протягом пари хвилин на столі. Локшина для лагмана готова.