У цьому рецепті ви не тільки дізнаєтеся, як готувати лагман, але і познайомитеся з процесом приготування справжньої домашньої локшини. Багато часу це у вас не займе, а ось смак підсумкової страви вийде просто непередаваним. Лагман з домашньою локшиною відрізняється від точно такої ж страви з локшиною купленої в магазині. Соковитий, ароматний, дуже ситний, смачний – це блюдо підкорить всіх.
Локшину можна викручувати будь-яким іншим методом. Тут ми пропонуємо саме крутити її руками, але можна і розкачати тісто в пласт, а потім нарізати. Можна навіть взяти локшину – це буде ще швидше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина 1 кг.
- Картопля 700 гр.
- Помідор 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 200 гр.
- Морква 200 гр.
- Перець болгарський 150 гр.
- Баклажан 150 гр.
- Часник 3 зубчика
- Рослинна олія 50 мл.
- Вода гаряча 2 л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для лагмана за смаком
- Знадобиться для локшини
- Борошно пшеничне 550 гр.
- Вода 200 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сіль 1 ч. л.
Кроки
- Почати краще з приготування локшини. Для цього в чашу розбийте яйця, влийте води і гарненько розмішайте віночком.
- Після туди ж додайте сіль і просійте борошно, добре розмішайте і вимісити тісто.
- Загорніть в плівку або покладіть в пакет і помістіть в холодильник на 1 годину.
- М’ясо промийте і витріть серветками. Потім наріжте невеликого розміру шматками. Присолите і поперчіть. Перемішайте і відставте в сторону.
- Томати, баклажани і перець помийте і насухо витріть. Томати наріжте півкільцями, баклажани і перець – соломкою. Не забудьте видалити насіння з перцю.
- Очистіть цибульку, картоплю і моркву. Морквину наріжте соломкою, цибулю – половинками кілець, картоплю – кубиками. Картоплю відправте в холодну воду, щоб вона не потемніла.
- Дрібно порубати очищений часник.
- М’ясо відправте в добре прогрітий з рослинною олією казан. Обсмажуйте з усіх боків, щоб утворилася скоринка.
- До м’яса перекладіть цибулю і смажте на потужності вище середнього, іноді перемішуючи.
- Тепер додайте моркву і смажте ще 5 хвилин перемішуючи.
- Потім введіть баклажан, ще через 5 хвилин-помідор і болгарський перець. Весь цей час обсмажуйте овочі з м’ясом, помішуючи.
- Через 10 хвилин налийте гарячу воду, додайте спеції і сіль. Потім закладіть картоплю в казан, розмішайте і чекайте, щоб лагман закипів.
- Тепер зменшіть до потужності трохи нижче, ніж середній, накрийте кришкою і готуйте ще 50 хвилин.
- Тісто через годину в холодильнику має стати м’яким і еластичним. Розкачайте його в джгут, який потім наріжте шматками.
- Кожен шматок розкачайте в тоненький джгутик і викладіть на обробну дошку.
- Накрийте тісто вологим рушником і дайте постояти 10 хвилин.
- Через 50 хвилин в лагман додайте часник, розмішайте, закрийте кришкою і вимкніть плиту.
- З тіста акуратно витягніть локшину. Паралельно закип’ятіть воду.
- Відваріть локшину протягом 3-4 хвилин в підсоленій воді. Відкиньте готову локшину на друшляк.
- У тарілку покладіть локшину, а потім лагман. Подавайте, прикрасивши свіжою зеленню.