Готуємо лагман зі свинини з домашньою локшиною

лагман зі свинини з домашньою локшиною

У цьому рецепті ви не тільки дізнаєтеся, як готувати лагман, але і познайомитеся з процесом приготування справжньої домашньої локшини. Багато часу це у вас не займе, а ось смак підсумкової страви вийде просто непередаваним. Лагман з домашньою локшиною відрізняється від точно такої ж страви з локшиною купленої в магазині. Соковитий, ароматний, дуже ситний, смачний – це блюдо підкорить всіх.

Локшину можна викручувати будь-яким іншим методом. Тут ми пропонуємо саме крутити її руками, але можна і розкачати тісто в пласт, а потім нарізати. Можна навіть взяти локшину – це буде ще швидше.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 25 хвДрук
  • Почати краще з приготування локшини. Для цього в чашу розбийте яйця, влийте води і гарненько розмішайте віночком.
  • Після туди ж додайте сіль і просійте борошно, добре розмішайте і вимісити тісто.
  • Загорніть в плівку або покладіть в пакет і помістіть в холодильник на 1 годину.
  • М’ясо промийте і витріть серветками. Потім наріжте невеликого розміру шматками. Присолите і поперчіть. Перемішайте і відставте в сторону.
  • Томати, баклажани і перець помийте і насухо витріть. Томати наріжте півкільцями, баклажани і перець – соломкою. Не забудьте видалити насіння з перцю.
  • Очистіть цибульку, картоплю і моркву. Морквину наріжте соломкою, цибулю – половинками кілець, картоплю – кубиками. Картоплю відправте в холодну воду, щоб вона не потемніла.
  • Дрібно порубати очищений часник.
  • М’ясо відправте в добре прогрітий з рослинною олією казан. Обсмажуйте з усіх боків, щоб утворилася скоринка.
  • До м’яса перекладіть цибулю і смажте на потужності вище середнього, іноді перемішуючи.
  • Тепер додайте моркву і смажте ще 5 хвилин перемішуючи.
  • Потім введіть баклажан, ще через 5 хвилин-помідор і болгарський перець. Весь цей час обсмажуйте овочі з м’ясом, помішуючи.
  • Через 10 хвилин налийте гарячу воду, додайте спеції і сіль. Потім закладіть картоплю в казан, розмішайте і чекайте, щоб лагман закипів.
  • Тепер зменшіть до потужності трохи нижче, ніж середній, накрийте кришкою і готуйте ще 50 хвилин.
  • Тісто через годину в холодильнику має стати м’яким і еластичним. Розкачайте його в джгут, який потім наріжте шматками.
  • Кожен шматок розкачайте в тоненький джгутик і викладіть на обробну дошку.
  • Накрийте тісто вологим рушником і дайте постояти 10 хвилин.
  • Через 50 хвилин в лагман додайте часник, розмішайте, закрийте кришкою і вимкніть плиту.
  • З тіста акуратно витягніть локшину. Паралельно закип’ятіть воду.
  • Відваріть локшину протягом 3-4 хвилин в підсоленій воді. Відкиньте готову локшину на друшляк.
  • У тарілку покладіть локшину, а потім лагман. Подавайте, прикрасивши свіжою зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь