Думали, що варення можна тільки варити? Ні, його можна приготувати і в сковороді. Смачне, ароматне, неймовірно яскраве і красиве. Процес приготування не займе у вас багато часу. Якщо слідувати рецепту, варення повинно вийти в міру густим. Якщо хочеться, щоб ласощі було ще густіше, готуйте його додатково ще 10 хвилин. За цей час зайва рідина випарується.
Лимонна кислота виступає не тільки консервантом – вона також додасть варенню яскравий красивий колір. Густим варенням вийде, якщо варити його в сковороді з товстим дном і високими бортами. Ідеально для такої кількості продуктів підійде сковорода діаметром 28 сантиметрів і бортами не менше 5 сантиметрів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Цукор-пісок 800 гр.
- Лимонна кислота ⅓ ч. л.
Кроки
- Вишеньки помийте, видаліть все сміття і витягніть кісточки будь-яким звичним вам способом.
- Сковороду з антипригарним покриттям поставте на вогонь.
- Висипте в неї цукор, на цукор покладіть ягоди. Перемішайте так, щоб кожна вишенька виявилася в цукрі.
- Потім посипте все лимонною кислотою.
- Готуйте варення на найсильнішому вогні, щоб цукор повністю розчинився. Не забувайте періодично перемішувати.
- Потім зменшіть вогонь до середнього рівня і смажте ще 15-20 хвилин. При необхідності знімайте пінку.
- Розлийте варення по банках і закатайте кришками. У вас повинен вийти 1 літр ласощі.