Як приготувати вишневе варення на сковороді

вишневе варення на сковороді

Думали, що варення можна тільки варити? Ні, його можна приготувати і в сковороді. Смачне, ароматне, неймовірно яскраве і красиве. Процес приготування не займе у вас багато часу. Якщо слідувати рецепту, варення повинно вийти в міру густим. Якщо хочеться, щоб ласощі було ще густіше, готуйте його додатково ще 10 хвилин. За цей час зайва рідина випарується.

Лимонна кислота виступає не тільки консервантом – вона також додасть варенню яскравий красивий колір. Густим варенням вийде, якщо варити його в сковороді з товстим дном і високими бортами. Ідеально для такої кількості продуктів підійде сковорода діаметром 28 сантиметрів і бортами не менше 5 сантиметрів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
45 хвДрук
  • Вишеньки помийте, видаліть все сміття і витягніть кісточки будь-яким звичним вам способом.
  • Сковороду з антипригарним покриттям поставте на вогонь.
  • Висипте в неї цукор, на цукор покладіть ягоди. Перемішайте так, щоб кожна вишенька виявилася в цукрі.
  • Потім посипте все лимонною кислотою.
  • Готуйте варення на найсильнішому вогні, щоб цукор повністю розчинився. Не забувайте періодично перемішувати.
  • Потім зменшіть вогонь до середнього рівня і смажте ще 15-20 хвилин. При необхідності знімайте пінку.
  • Розлийте варення по банках і закатайте кришками. У вас повинен вийти 1 літр ласощі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 53 оцінки, середнє 4.37 з 5 )
Залишити відповідь