Сирні ватрушки з ягодами можуть стати улюбленими ласощами сім’ї: вони пишні, ароматні і надзвичайно смачні, їх можна готувати всією сім’єю і додавати в начинку будь-які ягоди, які подобаються домашнім. Регулювати кислоту начинки можна в залежності від виду використовуваних ягід, додаючи або зменшуючи кількість цукру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто дріжджове 440 гр.
- Ягоди сезонні 330 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Жовток 2 шт.
- Цукор коричневий 4 ст.л.
- Цукрова пудра за смаком.
Кроки
- Тісту дати розморозитися в теплому приміщенні, духовку попередньо включити на 180 градусів.
- Сир розтерти з цукром, яйцем, жовтками, додатково можна збити сирну масу блендером, щоб вийшла однорідна паста.
- Тісто розділити на 12 частин і скачати з них кульки, кожну розплющити, в центрі зробити поглиблення.
- У кожне поглиблення викласти начинку з сиру, зверху розподілити ягоди і посипати коричневим цукром як начинку, так і тісто.
- Заготовки випікати на деко з пергаментом протягом 25 хвилин при середньому нагріванні духовки.
Подавати можна теплими або повністю остиглими, прикрасивши цукровою пудрою.