Повітряні ватрушки з сиром і родзинками в духовці

Здобні ватрушки з сиром і родзинками – відмінне ласощі для дітей і любителів солодкого, особливо в разі, коли хочеться порадувати близьких смачною випічкою з максимальною користю. Ізюм краще брати без кісточок, а сир – пожирніше, щоб ватрушки були ще смачніше.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Молоко нагрівають, розчиняють в ньому дріжджі і змішують з цукром і 1 ст. борошна. Опару накривають плівкою і залишають в теплому місці на годину, щоб почався процес бродіння.
  • Маргарин розтирають з обома видами цукру і дрібкою солі, акуратно з’єднують з опарою, вимішують і поступово додають решту борошна, щоб вийшло щільне, але повітряне тісто. Йому дають піднятися, потім обминають і формують заготовки для булочок.
  • Сир розтирають зі звичайним цукром і ваніліном, додають родзинки, які попередньо обдають окропом, і вбивають яйце. Масу змішують і пробують на солодкість. Якщо потрібно, підсолоджують. Якщо родзинки досить солодкі – додавати ще цукру не буде потрібно.
  • У кожну заготовку з тіста в середину кладуть начинку з сиру, тісто защипують по краях або формують напівзакриті ватрушки. Їх поміщають на деко з пергаментом.
  • У попередньо розігрітій духовій шафі випікають здобу протягом 20 хвилин. Температура нагріву при цьому повинна становити 220 градусів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь