Мариновані рижики з лимонною кислотою готують рідше, ніж з оцтом, але такий варіант є. Лимонна кислота є хорошим консервантом і не має специфічного аромату, як оцет, а рижики в такому маринаді добре збережуть свої делікатесні якості. Готуємо мариновані рижики гарячим способом, без стерилізації, а зелень і спеції додаються на особистий смак господині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 1 кг.
- Сіль 1 ч. л.
- Кислота лимонна ½ ч. л.
- Вода ½ ст.
- Спеції та Приправи за бажанням
Кроки
- Свіжозібрані рижики сортуються за розміром, очищаються від лісового сміття і у них видаляється нижня третина ніжок.
- Потім рижики обережно, щоб не розламалися тендітні капелюшки, промиваються під проточною водою і кладуться на друшляк для видалення зайвої рідини.
- Банки для заготовки промиваються з харчовою содою і стерилізуються будь-яким способом. Закаточні кришки просто кип’ятяться.
- В окремій каструлі доводиться до кипіння чиста вода. Потім в ній розчиняється розраховану кількість солі і лимонної кислоти. За бажанням, в маринад додаються спеції.
- В іншу каструлю перекладаються підготовлені рижики, заливаються гарячим маринадом і варяться на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Для рижиків тривала варіння не потрібна.
- Зварені рижики не дуже щільно укладаються в стерильні банки, до самого верху заливаються гарячим маринадом і відразу герметично закупорюються. Банки ставляться на кришки і накриваються теплим пледом.
Після повного охолодження, мариновані з лимонною кислотою рижики переносяться на зберігання в темне і прохолодне місце. До столу рижики подаються, заправлені олією і цибулею. Вдалих і смачних заготовок!