Як замаринувати рижики з лимонною кислотою?

мариновані рижики з лимонною кислотою

Мариновані рижики з лимонною кислотою готують рідше, ніж з оцтом, але такий варіант є. Лимонна кислота є хорошим консервантом і не має специфічного аромату, як оцет, а рижики в такому маринаді добре збережуть свої делікатесні якості. Готуємо мариновані рижики гарячим способом, без стерилізації, а зелень і спеції додаються на особистий смак господині.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Свіжозібрані рижики сортуються за розміром, очищаються від лісового сміття і у них видаляється нижня третина ніжок.
  • Потім рижики обережно, щоб не розламалися тендітні капелюшки, промиваються під проточною водою і кладуться на друшляк для видалення зайвої рідини.
  • Банки для заготовки промиваються з харчовою содою і стерилізуються будь-яким способом. Закаточні кришки просто кип’ятяться.
  • В окремій каструлі доводиться до кипіння чиста вода. Потім в ній розчиняється розраховану кількість солі і лимонної кислоти. За бажанням, в маринад додаються спеції.
  • В іншу каструлю перекладаються підготовлені рижики, заливаються гарячим маринадом і варяться на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Для рижиків тривала варіння не потрібна.
  • Зварені рижики не дуже щільно укладаються в стерильні банки, до самого верху заливаються гарячим маринадом і відразу герметично закупорюються. Банки ставляться на кришки і накриваються теплим пледом.

Після повного охолодження, мариновані з лимонною кислотою рижики переносяться на зберігання в темне і прохолодне місце. До столу рижики подаються, заправлені олією і цибулею. Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь