З настанням осені та зими багато хто згадує про смачне і ситне сало, яке пішло на задній план у теплі пори року. Сало в лушпинні цибулі гарячим способом буде у вас неймовірно пікантною стравою, яку можна подати і на святковому столі. На вигляд воно виходить схожим на копчене сало. Готується цей делікатес дуже швидко. Для засолювання краще взяти сало з м’ясними прошарками.
Як засолити сало в лушпинні цибулі гарячим способом
Інгредієнти
Порції: –+
- Сало свиняче 1.5 кг.
- Вода 1.2 л.
- Сіль 150 гр.
- Цибулеве лушпиння 5 жмень
- Часник 2 головки
- Суміш перців за смаком
- Лавровий лист 8 шт.
Кроки
- Спочатку підготуйте всі інгредієнти для приготування сала за цим рецептом. Кількість цибулиння визначте жменею або візьміть стільки, скільки поміщається в пакетик-мийку.
- У велику каструлю, краще з тефлоновим покриттям, так як лушпиння сильно забарвлює посуд, насипте половину промитого в холодній воді лушпиння. Поверх його покладіть сало, підготовлене для засолювання.
- На сало покладіть половину горошків перців та листочків лавра. Потім насипте необхідну кількість солі.
- Покрийте сало рештою лушпиння і налийте чисту воду, щоб лушпиння було повністю покрите при несильному натисканні.
- Каструлю із салом помістіть на невеликий вогонь і варіть сало протягом 20 хвилин від початку кипіння та під прикритою кришкою. Потім вогонь вимкніть. Залиште сало в цибульному розсолі на добу, можна довше.
- Після цього шматочки сала дістаньте з відвару і обсушіть або видаліть зайву рідину кухонним рушником.
- Часник почистіть і подрібніть на часнику.
- Решту перецю і лаврові листи подрібніть у ступці або кавомолці.
- Шматочки сала натріть подрібненим часником і посипте перцем та лавром. Кількість та співвідношення спецій можете змінити на свій смак.
- Кожен шматочок сала зі спеціями загорніть у папір або фольгу, складіть у пакет і на ніч помістіть у морозилку. Перед подачею до столу наріжте сало тонкими скибочками і витримайте 10 хвилин при домашній температурі, а потім можете подати до столу.
Смачного!