Якісний сир коштує дорого — з цим нічого не поробиш. Але і віддавати перевагу сирному продукту не варто! Дивлячись на ціни і склад, мимоволі починаєш замислюватися, а чи так потрібен в холодильнику сир. Але це не біда для винахідливих господинь. Сьогодні розповімо, як приготувати сир з сиру.
І не просто сир, а з волоськими горіхами. Недарма сирну тарілку іноді подають з ними — це ідеальне поєднання! Крім того, додати їх не буде коштувати вам ніяких зусиль. І сам процес приготування займе від сили пару годин.
- Кисломолочний сир 9% 400 гр.
 - Волоський горіх 20 гр.
 - Сіль ½ ч. л.
 - Молоко коров’яче 400 мл.
 - Сода ½ ч. л.
 - Зелень за смаком
 
- Сир помістіть в каструлю і залийте молоком. Нагрівайте до відділення сироватки і проваріть ще кілька хвилин.
 - Процідіть вміст каструлі через марлю і гарненько вичавіть.
 - Потім додайте в масу нарубані горіхи, розм’якшене вершкове масло, сіль і соду. Перемішайте.
 - Викладіть отриману суміш в контейнер і поставте в холодильник під гніт на кілька годин.
 
Вибрати можна не тільки волоські, а й інші види горіхів. Великою популярністю користується фундук, кешью і горіхи пекан. А якщо вам не підходить жоден з цих варіантів, рекомендуємо спробувати зелень і спеції. Якщо ви давно шукали рецепт ніжної закуски, збережіть наш рецепт! І не забудьте поділитися ним з друзями.



