Як зробити домашній сир з кисломолочного з горіхами

твердий сир з домашнього з горіхами

Якісний сир коштує дорого — з цим нічого не поробиш. Але і віддавати перевагу сирному продукту не варто! Дивлячись на ціни і склад, мимоволі починаєш замислюватися, а чи так потрібен в холодильнику сир. Але це не біда для винахідливих господинь. Сьогодні розповімо, як приготувати сир з сиру.

І не просто сир, а з волоськими горіхами. Недарма сирну тарілку іноді подають з ними — це ідеальне поєднання! Крім того, додати їх не буде коштувати вам ніяких зусиль. І сам процес приготування займе від сили пару годин.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
20 хвДрук
  • Сир помістіть в каструлю і залийте молоком. Нагрівайте до відділення сироватки і проваріть ще кілька хвилин.
  • Процідіть вміст каструлі через марлю і гарненько вичавіть.
  • Потім додайте в масу нарубані горіхи, розм’якшене вершкове масло, сіль і соду. Перемішайте.
  • Викладіть отриману суміш в контейнер і поставте в холодильник під гніт на кілька годин.

Вибрати можна не тільки волоські, а й інші види горіхів. Великою популярністю користується фундук, кешью і горіхи пекан. А якщо вам не підходить жоден з цих варіантів, рекомендуємо спробувати зелень і спеції. Якщо ви давно шукали рецепт ніжної закуски, збережіть наш рецепт! І не забудьте поділитися ним з друзями.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь