Пропонуємо вашій увазі швидкий варіант гострої порційної закуски, яка подається в ніжних хрустких тарталетках. Ідеальний варіант для шведського столу або великого застілля.
Інгредієнти
Порції: –+
- Готові тарталетки 10 шт.
- Твердий сир 160 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль на кінчику ножа
- Черрі 6 шт.
- Часник 3 зубчики
- Куряче яйце 2 шт.
- Петрушка 10 гр.
Кроки
- Ця мила закуска готується вкрай швидко. Спочатку потрібно натерти твердий сир. Найзручніше це зробити за допомогою дрібної терки.
- У каструлю з холодною водою покладіть 2 яйця. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть яйця протягом не менше ніж 10 хвилин. Після того, як пройде зазначений час, злийте з каструлі з яйцями гарячу воду, а замість неї налийте холодну.
- Дайте яйцям охолодитися в ній протягом 5-10 хвилин, завдяки цій дії ви зможете без проблем зняти з яєць шкаралупу, не пошкодивши їх зовнішній вигляд. Очищені яйця натріть на дрібній тертці.
- Зубчики часнику потрібно очистити від лушпиння, сполоснути холодною водою і подрібнити за допомогою преса.
- У невеликій мисці з’єднайте всі підготовлені інгредієнти: яйця, часник і сир. Додайте трохи солі і 2-3 столові ложки майонезу. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
- Помідори черрі помийте, висушіть за допомогою паперового рушника і розріжте на 2 частини.
- Петрушку промийте в достатній кількості холодної води і відкиньте на друшляк, щоб із зелені стекла вода.
- Тарталетки розкладіть на тарілці, на якій ви будете подавати їх до столу. У кожну з тарталеток покладіть по 1-2 столових ложок начинки, а зверху прикрасьте половинкою помідора черрі. На кожну тарталетку додайте по 1-2 гілочки петрушки.
Перед подачею на стіл таку закуску рекомендується охолодити.