Всі варіанти молочних супів дуже прості в приготуванні. Зазвичай їх готують спеціально для дітей або при дефіциті часу, який можна витратити на готування. Але незважаючи на таку простоту, молочний суп можна віднести до корисних страв. А в поєднанні з гречкою, яка багата залізом, кальцієм і йодом, його користь зростає в кілька разів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гречка 350 гр.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Вода для варіння гречки
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
Кроки
- Підготуйте всі необхідні продукти за списком.
- Гречку добре промийте проточною водою, всипте її в каструлю і залийте водою в пропорції 1 до 2. Поставте каструлю на вогонь і варіть крупу до готовності.
- Коли гречка буде готова, води майже не залишиться.
- Після цього влийте в каструлю молоко, додайте сіль і цукор, перемішайте. Доведіть молочний суп до кипіння.
Молочний суп з гречкою готовий, залишилося тільки розлити його по тарілках і подати до столу.