Рецепт ароматного полуничного варення для тих, хто не хоче витрачати багато часу на його приготування. Також в цьому рецепті міститься менше цукру, ніж в його класичному аналогу. Однак консистенція виходить не така густа, але це нітрохи не впливає на смак цих ласощів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 500 гр.
Кроки
- Ягоди переберіть, промийте у воді і трохи підсушіть. Не допускайте, щоб зіпсовані ягідки потрапили в варення. Потім відокремте їх від хвостиків. Розмір полуниці в даному рецепті може бути будь-який. Але чим вона дрібніше, тим швидше вона звариться.
- Потім засипте полуницю цукром і залиште на 2-3 години, щоб ягоди пустили сік. В процесі можна періодично струшувати посуд з полуницею. На цьому етапі розмішувати не потрібно.
- Приступайте до варіння. Поставте посуд з ягодами на плиту на невеликий нагрів. Можна акуратно помішувати. Коли цукор повністю розчиниться, доведіть ягоди до кипіння.
- Етап кип’ятіння триває 5-7 хвилин. В цей же час знімайте з варення пінку. Якщо ягоди великі, проваріть 7 хвилин.
- Готове варення розлийте в підготовлені банки. Щоб варення довше зберігалося, обов’язково добре стерилізують банки, особливо горлечка. Банки рекомендують промити з содою, а потім піддавати їх температурній обробці. Зробити це можна в мікрохвильовці або над гарячою парою. Кришки слід прокип’ятити.
- Далі переверніть банки з варенням дном вгору і залиште їх в такому положенні остигати.
Додаткова порада: гарячі банки загорнути в що-небудь тепле для додаткової сухої стерилізації.