Для приготування морсу краще використовувати яблука солодких сортів, щоб напій вийшов не дуже кислим. Замість яблук також можна використовувати яблучний сік, а замість цукру додати мед.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко ½ кг.
- Журавлина 200 гр.
- Вода 1 ст.
- Цукор-пісок 4 ст.л.
- Ванілін 1 щіпка
Кроки
- Вимийте яблука проточною водою. Обітріть їх рушником, а потім зріжте шкірку ножем. Розріжте яблука навпіл і видаліть серцевину. Подрібніть яблука за допомогою терки (можна використовувати блендер або м’ясорубку, щоб було швидше).
- Покладіть яблука в каструлю. Додайте в масу 2 столові ложки цукру, перемішайте інгредієнти. Доведіть до кипіння.
- Процідіть яблучний сік через марлю чи сито у вільну ємність і дайте йому відстоятись. Перелийте яблучний сік у глибоку ємність без осаду.
- Переберіть журавлину та промийте водою. Пересипте її в каструлю і потовчіть до виділення соку. Поставте каструлю на плиту і доведіть журавлинну масу до кипіння.
- Процідіть її через сито або марлю в окремий посуд з глибоким дном, дайте напою відстоятися і перелийте без осаду в іншу ємність.
- Змішайте соки в одній каструлі або іншій глибокій ємності. Заздалегідь прокип’ятіть склянку води і дайте охолонути. Влийте воду в каструлю з морсом. Додайте цукор та ванілін. Перемішайте морс дерев’яною ложкою і розлийте по склянках.