Ароматне і дивовижне за смаком домашнє варення виходить з обліпихи. Приготуйте оригінальні ласощі без кісточок і порадуйте себе ніжним продуктом холодною зимою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 800 гр.
- Обліпиха 1 кг.
Кроки
- Перебираємо обліпиху і викладаємо її в невелику каструлю.
- Заливаємо інгредієнт холодною водою і залишаємо хвилин на 10. За цей час спливе все сміття.
- Очищений продукт засипаємо половиною цукру і подрібнюємо в блендері. Нам необхідно отримати сік з м’якоттю без кісточок і шкірки.
- Отриману рідину переливаємо в каструлю.
- Засипаємо масу цукром і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. При цьому активно розмішуємо вміст.
- Готове обліпихове варення без кісточок можна відразу переливати в підготовлену банку. Закриваємо заготовку кришкою і ставимо на зберігання.