Дуже цікавий небанальний рецепт представлений вашій увазі. Варення з ревеню з полуницею виходить красивого червонуватого кольору, в міру густе і неймовірно смачне: такий тонкий солодко-кислий смак, який запам’ятається Вам надовго.
Варення готується дуже просто, без довгих уварювань і настоювань. Крім незвичайного смаку, воно має ще й непередаваний аромат. А якщо ви хочете отримати більш солодкий варіант, просто збільште обсяг цукру, що додається. Це правило також застосовується у випадку, якщо у вас не найсолодша полуниця.
Інгредієнти
Порції: –+
- Ревень 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Полуниця 500 гр.
- Цукор-пісок для мармеладу 200 гр.
Кроки
- Ревінь промийте, насухо витріть і звільніть від верхньої тонкої плівки.
- Наріжте рослину невеликими шматочками, викладіть в каструлю і засипте здебільшого простого цукру. Накрийте все це кришкою і залиште на 1 годину.
- Вимийте і обсушіть полуницю, видаліть хвостики у ягід. Викладіть в глибоку миску і засипте частиною звичайного цукру, що залишилася.
- Змішайте ревінь і полуницю в одній каструлі і відправте все це на слабкий вогонь.
- Додайте до майбутнього варення цукор для мармеладу і перемішайте.
- Закипіле варення розлийте по заздалегідь простерилізованим баночках. Закрийте кришками і відправте остигати, перевернувши банки догори дном.