При розморожуванні журавлина втрачає менше корисних якостей, ніж інші ягоди, так як в її складі є бензойна кислота – природний консервант (перешкоджає розмноженню бактерій, тому продукт довше зберігається).
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 2 ст.
- Вода 2 л.
- Цукор-пісок 5 ст.л.
Кроки
- Заморожені журавлини залиште в прохолодному місці на ніч, щоб ягода розтанула. Через кілька годин пересипте журавлину в друшляк і добре промийте. Ягоди також варто перебрати і позбутися зіпсованих. Закип’ятіть воду в чайнику і обдайте крутим окропом журавлину.
- Розтовчіть журавлину товкачем або дерев’яною ложкою. За бажання можете скористатися м’ясорубкою. Перемістіть товчені ягоди у марлю чи сито. Відокремте сік від макухи.
- Викладіть макуху в каструлю і залийте водою. Всипте цукор і поставте каструлю на плиту. Коли напій закипить, перемішайте. Заберіть вогонь. Дайте напою настоятися під закритою кришкою (укутайте каструлю махровим рушником) на 15 хвилин.
- Підберіть відповідну ємність для морсу (глечик або банку). Процідіть напій через сито.
Влийте в глечик свіжий сік, який спочатку віджали, і перемішайте рідину. Подавайте напій охолодженим або в теплому вигляді. Приємного апетиту!