Як зварити журавлинний морс із замороженої журавлини?

При розморожуванні журавлина втрачає менше корисних якостей, ніж інші ягоди, так як в її складі є бензойна кислота – природний консервант (перешкоджає розмноженню бактерій, тому продукт довше зберігається).

Інгредієнти
Порції: +15
Кроки
8 год 35 хвДрук
  • Заморожені журавлини залиште в прохолодному місці на ніч, щоб ягода розтанула. Через кілька годин пересипте журавлину в друшляк і добре промийте. Ягоди також варто перебрати і позбутися зіпсованих. Закип’ятіть воду в чайнику і обдайте крутим окропом журавлину.
  • Розтовчіть журавлину товкачем або дерев’яною ложкою. За бажання можете скористатися м’ясорубкою. Перемістіть товчені ягоди у марлю чи сито. Відокремте сік від макухи.
  • Викладіть макуху в каструлю і залийте водою. Всипте цукор і поставте каструлю на плиту. Коли напій закипить, перемішайте. Заберіть вогонь. Дайте напою настоятися під закритою кришкою (укутайте каструлю махровим рушником) на 15 хвилин.
  • Підберіть відповідну ємність для морсу (глечик або банку). Процідіть напій через сито.

Влийте в глечик свіжий сік, який спочатку віджали, і перемішайте рідину. Подавайте напій охолодженим або в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь