Рецепти варення з ревеню
Травень – найкращий час, щоб зібрати молодий ревінь і приготувати з нього що-небудь смачненьке. Досвідчені господині використовують стебла цієї рослини в випічці, а так само варять з нього варення і повидло. Ревінь відрізняється приємним кисло-солодким смаком, а при термічній обробці починає чимось нагадувати смак антонівських яблук. Аромат у рослини не менш привабливий: яскраво-виражений, злегка терпкий запах з легкими квітковими нотками. Фактично ревінь відноситься до овочів, але використовують його при приготуванні солодких десертних страв.
Як приготувати варення з ревеню
Крім високих смакових якостей, рослина відрізняється масою корисних властивостей. Воно благотворно впливає на організм в цілому, нормалізує значущі для здоров’я процеси. Якщо ви вирішили приготувати смачне варення з ревеню, зверніть увагу на те, як правильно вибрати рослину і як його приготувати.
- Збирати ревінь потрібно до середини червня, коли він ще зовсім молодий. Тільки така рослина підійде для використання в кулінарії. Черешки повинні бути соковитими, довжиною не більше 30 сантиметрів – в їжу вживають саме їх, а не листя ревеню.
- Незадовго до того, як ви плануєте збирати урожай, ревінь необхідно ретельно полити. Завдяки цьому рослина буде більш соковитою.
- Перед приготуванням перевіряйте зріз рослини: він повинен бути чистим, без ознак гнилі. Взагалі радять не відрізати ревінь, а саме виламувати, відривати.
- Перед приготуванням з рослини потрібно в обов’язковому порядку зняти тонку плівку.
- Варення з ревеню готується на власному соку, в цукровому сиропі і з додаванням соку. Який варіант вибрати – залежить від особистих переваг.
- В якості підсолоджувача найчастіше використовується цукор. Його потрібно брати мінімум в співвідношенні 1: 1.
- Можна так само використовувати замінник цукру або натуральний мед.
- З ревенем відмінно поєднуються вишня і черешня, полуниця і суниця, солодкі яблука і сухофрукти, ківі і цитрусові. З спецій ідеально підходять кориця, бадьян, імбир, гострий перець.
- Готувати варення потрібно строго в алюмінієвій або емальованій каструлі. А ось сталевий і мідний посуд не підійде.