Рецепти варення з чорної смородини
Приготуй варення з чорної смородини на зиму, щоб отримати хороше джерело вітамінів і чудове доповнення до домашнього чаювання! До того ж воно може стати начинкою для здобних пирогів і пиріжків!
Як приготувати варення з чорної смородини на зиму
Варення з чорної смородини на більшій частині території України вже давно вважається одним з найпопулярніших і улюблених. У зв’язку з цим рецептів його приготування, мабуть, більше, ніж для будь-якого іншого. З варінням і без варіння, перетерте з цукром і медом, знамениті п’ятихвилинки, желироване, густе і рідке, з цілими і розчавленими ягідками – все користується попитом серед місцевих господинь.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах варення
- Цукор.
- Чорна смородина.
- Червона смородина.
- Жимолость.
Якщо тобі хочеться знайти кращий рецепт варення з чорної смородини (особливо якщо готуєш його вперше), варто зупинити вибір на одній з варіацій п’ятихвилинки. По-перше, воно просто і швидко робиться. По-друге, результат завжди виходить чудовим: плоди не тверднуть, не лопаються.
Якщо хочеться зберегти максимум вітамінів, краще обійтися без варіння – просто прокрутити ягоду з цукром через м’ясорубку або обробити блендером. Як показує практика, навіть в погребі (чи то пак поза холодильником) така заготовка зберігається не одну зиму. Головне, покласти достатню кількість цукру (можна на 1 кіло ягід взяти 1,7-1,8 кіло цукру). Ще одне безперечне достоїнство даного методу полягає в тому, що ягоди не потрібно відбирати з пристрастю – підійдуть будь-які, дрібні і великі, м’яті і цілі.
А ось для варіння красивого желированного варення зі смородини будуть потрібні великі цільні ягідки. Та ще бажано з тонкою шкіркою. Якщо у тебе на городі росте смородина з товстою шкіркою, Відклади її на компоти – відмінно вийде!
Найшвидші рецепти:
- Варення з чорної смородини п’ятихвилинка желированне.
- Джем з чорної смородини на зиму.
- Варення п’ятихвилинка з чорної смородини.
- Швидке варення з чорної смородини через м’ясорубку на зиму.
- Швидке варення з чорної смородини.
Будь уважна, тому що варення досить легко переварити. У перевареному вигляді воно буде мати не дуже приємний аромат і більш темний колір, наближений до чорного. Також ягоди можуть зморщитися і стати жорсткими. Часто це відбувається через нерівномірний їх розмір в одній закрутці. Тенденцію до зморщування більше проявляють дрібні плодики.