Як приготувати варення з чорної смородини з цілими ягодами

варення з чорної смородини з цілими ягодами

Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично не деформуються і залишаються в первозданному вигляді – це, безумовно, впливає на смак ласощів.

Зверніть увагу, що цукру потрібно додати трохи менше, ніж смородини. При цьому якщо ви знаєте, що ягоди у вас кислі, його кількість можна трохи збільшити. Готується варення не складніше попереднього, а виходить при цьому неймовірно смачним – таке варення відмінно підійде і для додавання в чай, і щоб намазати тост.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
55 хвДрук
  • Смородину гарненько обполосніть водичкою. Переберіть, щоб видалити сміття і погані ягоди.
  • У каструлю, де будете готувати варення, насипте 6 склянок цукру – рівно половину від усієї кількості. Влийте склянку води і відправте на плиту – вам потрібно зварити сироп.
  • У процесі варіння сиропу постійно розмішуйте цукрову масу до його повного розчинення – до того часу сиропчик вже буде кипіти.
  • Коли сироп звариться, викладіть в нього смородину. Перемішавши. Варіть хвилинок 10-15 після того, як все це закипить. Потім просто вимкніть плиту.
  • Введіть решту 6 склянок цукру і ретельно все перемішайте до повного його розчинення. Потім розлийте по заздалегідь підготовленим банкам, закрийте кришками і залиште до повного охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь