Приготуй варення з чорної смородини на зиму, щоб отримати хороше джерело вітамінів і чудове доповнення до домашнього чаювання! До того ж воно може стати начинкою для здобних пирогів і пиріжків!

Як приготувати варення з чорної смородини на зиму

Варення з чорної смородини на більшій частині території України вже давно вважається одним з найпопулярніших і улюблених. У зв’язку з цим рецептів його приготування, мабуть, більше, ніж для будь-якого іншого. З варінням і без варіння, перетерте з цукром і медом, знамениті п’ятихвилинки, желироване, густе і рідке, з цілими і розчавленими ягідками – все користується попитом серед місцевих господинь.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах варення

  1. Цукор.
  2. Чорна смородина.
  3. Червона смородина.
  4. Жимолость.

Якщо тобі хочеться знайти кращий рецепт варення з чорної смородини (особливо якщо готуєш його вперше), варто зупинити вибір на одній з варіацій п’ятихвилинки. По-перше, воно просто і швидко робиться. По-друге, результат завжди виходить чудовим: плоди не тверднуть, не лопаються.

Якщо хочеться зберегти максимум вітамінів, краще обійтися без варіння – просто прокрутити ягоду з цукром через м’ясорубку або обробити блендером. Як показує практика, навіть в погребі (чи то пак поза холодильником) така заготовка зберігається не одну зиму. Головне, покласти достатню кількість цукру (можна на 1 кіло ягід взяти 1,7-1,8 кіло цукру). Ще одне безперечне достоїнство даного методу полягає в тому, що ягоди не потрібно відбирати з пристрастю – підійдуть будь-які, дрібні і великі, м’яті і цілі.

А ось для варіння красивого желированного варення зі смородини будуть потрібні великі цільні ягідки. Та ще бажано з тонкою шкіркою. Якщо у тебе на городі росте смородина з товстою шкіркою, Відклади її на компоти – відмінно вийде!

Найшвидші рецепти:

  1. Варення з чорної смородини п’ятихвилинка желированне.
  2. Джем з чорної смородини на зиму.
  3. Варення п’ятихвилинка з чорної смородини.
  4. Швидке варення з чорної смородини через м’ясорубку на зиму.
  5. Швидке варення з чорної смородини.

Будь уважна, тому що варення досить легко переварити. У перевареному вигляді воно буде мати не дуже приємний аромат і більш темний колір, наближений до чорного. Також ягоди можуть зморщитися і стати жорсткими. Часто це відбувається через нерівномірний їх розмір в одній закрутці. Тенденцію до зморщування більше проявляють дрібні плодики.

джем з червоної і чорної смородини
0160
Смачний ніжний джем з двох видів смородини. Ідеальне поєднання ягід: злегка кислувата червона і солодка чорна. Вони знаходяться “на одній хвилі”
варення з чорної смородини в мультиварці
1 год 40 хв50222
Ще один дуже простий рецепт смачного варення з чорної смородини. Готується за часом воно довше, ніж попередні, але дуже і дуже легко. Вам не потрібно стежити
Варення "П'ятихвилинка" з чорної смородини на зиму
25 хв40102
Для вас ще один легкий рецепт смачного ароматного варення з чорної смородини, яке ідеально підходить для зимової заготовки. Густе, в міру солодке, дуже
варення з чорної смородини з цукром без варіння
12 год 0 хв80109
За даним рецептом дуже легко приготувати смачне і корисне варення без уварювання. Завдяки тому, що ягоди не піддаються термічній обробці, в них залишається
перетерте варення з чорної смородини
40 хв60119
Цей рецепт, навпаки, припаде до вподоби тим, хто любить варення ніжної однорідної консистенції. Ягоди смородини перебиваються блендером в однорідну масу
варення з чорної смородини з цілими ягодами
55 хв80118
Для любителів варення, в якому є цільні ягідки смородинки, підійде цей рецепт. За консистенцією воно виходить густим, як желе. При цьому ягоди практично
1 год 5 хв40297
Вашій увазі представлений дуже простий рецепт смачного варення з чорної смородини. Воно готується настільки просто, що впорається навіть починаюча господиня
вишневе варення з чорною смородиною
20 хв40102
Дуже смачне і шалено ароматне варення. Ви тільки уявіть аромат свіжої смородини і молодої вишні – це щось нереальне. Солодке, з легкою кислинкою, з великими