Готуємо смачне вишневе варення з чорною смородиною

вишневе варення з чорною смородиною

Дуже смачне і шалено ароматне варення. Ви тільки уявіть аромат свіжої смородини і молодої вишні – це щось нереальне. Солодке, з легкою кислинкою, з великими вишневими ягідками і дрібним насінням смородини – від нього просто неможливо відірватися.

Готується варення швидко. Тут цільними ягодами залишається саме вишня. Смородина ж перебивається в досить густу масу, яка потім стає основою для варення. З вишні дуже бажано дістати кісточки хоча б з тієї причини, що їсти таке варення набагато зручніше.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
20 хвДрук
  • Чорну смородину промийте, переберіть (потрібно видалити гілочки, погані ягідки і сміття) і перебийте занурювальним блендером.
  • Додайте півкілограма цукру і перемішайте все тим же блендером.
  • Надішліть каструлю на плиту і на слабкому вогні дочекайтеся, щоб маса закипіла.
  • Додайте ще стільки ж цукру і все розмішайте.
  • Вишню помийте, видаліть гілочки і кісточки за допомогою спеціальної палички.
  • Додайте вишню в киплячу смородину і посипте цукром, що залишився. Перемішайте.
  • Дочекайтеся, щоб закипіла маса, і після цього проваріть ще 10 хвилин.
  • Розлийте варення по простерилізованих банках.
  • Зверху посипте цукром, створюючи цукрову пробку, щоб варення не запліснявіло. Закатати стерилізованими кришками.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь