Рецепти свинячих рулетів
Свинячий рулет – святкова страва. Також це чудова закуска для повсякденного сімейного столу. М’ясні рулети можуть бути виготовлені з різних видів м’яса. Але зі свинини рулети виходять особливо соковитими, м’якими та ароматними. Хоча і за поживністю свинячий рулет перевершує інші види м’ясної продукції.
Для свинячого рулету кулінари всього світу намагаються застосовувати частини туші тварин з живота (очеревини), але й інші частини підійдуть. Головне, щоб у них чергувалися шари сала та м’яса.
Для виготовлення свинячого рулету господині вибирають не надто товстий шар м’яса зі шкіркою, щоб його було не складно згорнути у рулет.
Як приготувати рулет з свинини
Процес виготовлення свинячого рулету зводиться до того, що такий пласт м’яса злегка відбивається кулінарним молоточком з двох боків, потім обробляють спеціями, туго згортають. Іноді всередині рулету застосовуються начинки із сухофруктів, грибів. Далі свинячий рулет запікається у різний спосіб. У коптильні, в духовці, в «рукаві» і в духовці.
Рулет перед тим, як його відправлять на термообробку, повинен бути міцно перев’язаний. Він не повинен розвалюватися під час випікання. З нього не має випадати начинка. Для міцнішого зв’язування рулету можна використовувати спеціальні кулінарні пристрої – нитки з силікону, волосінь, шпагат, товсті міцні нитки.
Готовий рулет охолоджують, потім нарізають скибками різної товщини, забираючи нитки з рулету, якими він скріплювався для приготування та інші пристрої. Подають до столу, як холодну закуску, як м’ясну страву.