На новий 2022 рік хочеться приготувати найсмачніше другу страву. Вибрати таке частування серед всіх запропонованих рецептів з фото досить складно. Пропонуємо запекти свинину по-королівськи – страва проста, але смачна, соковита і апетитна.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячий ошийок 1.5 кг.
- Помідор 200 гр.
- Сир 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Соус соєвий 6-7 ст. л.
- Базилік сушений ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Бекон 60 гр.
Кроки
- Розрізаємо ошийок великим ножем так,щоб вийшов пласт товщиною 1-1, 5 см.
- М’ясо накриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком, так пласт стане ще більше, а сама свинина буде м’якою і ніжною.
- Для маринаду дуже дрібно кришимо зубчики часнику і зелень петрушки.
- М’ясо посипаємо перцем, часником і петрушкою, поливаємо соєвим соусом і залишаємо прямо на столі на 30-60 хвилин.
- В цей час дрібними кубиками нарізаємо помідори і сир.
- До томатів з сиром додаємо базилік, перемішуємо, викладаємо начинку на м’ясо, край м’ясного пласта залишаємо вільним приблизно на 7 см.
- М’ясо з начинкою загортаємо в рулет, фіксуємо шпагатом, перекладаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 1,5 години (температура 190°С).
- Рулет дістаємо, зрізаємо шпагат, змащуємо соєвим соусом, зверху викладаємо нарізаний бекон і тертий сир.
- Запікаємо м’ясо ще 30-40 хвилин, перед подачею нарізаємо порційними шматочками і подаємо з будь-яким гарніром.
Для запікання найкраще підходить саме свинячий ошийок, в ньому є прошарку жиру, тому м’ясо виходить м’яким і соковитим.