Запечена свинина по-королівськи

Запечена свинина по-королівськи

На новий 2022 рік хочеться приготувати найсмачніше другу страву. Вибрати таке частування серед всіх запропонованих рецептів з фото досить складно. Пропонуємо запекти свинину по-королівськи – страва проста, але смачна, соковита і апетитна.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
3 год 40 хвДрук
  • Розрізаємо ошийок великим ножем так,щоб вийшов пласт товщиною 1-1, 5 см.
  • М’ясо накриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком, так пласт стане ще більше, а сама свинина буде м’якою і ніжною.
  • Для маринаду дуже дрібно кришимо зубчики часнику і зелень петрушки.
  • М’ясо посипаємо перцем, часником і петрушкою, поливаємо соєвим соусом і залишаємо прямо на столі на 30-60 хвилин.
  • В цей час дрібними кубиками нарізаємо помідори і сир.
  • До томатів з сиром додаємо базилік, перемішуємо, викладаємо начинку на м’ясо, край м’ясного пласта залишаємо вільним приблизно на 7 см.
  • М’ясо з начинкою загортаємо в рулет, фіксуємо шпагатом, перекладаємо в рукав для запікання і відправляємо в духовку на 1,5 години (температура 190°С).
  • Рулет дістаємо, зрізаємо шпагат, змащуємо соєвим соусом, зверху викладаємо нарізаний бекон і тертий сир.
  • Запікаємо м’ясо ще 30-40 хвилин, перед подачею нарізаємо порційними шматочками і подаємо з будь-яким гарніром.

Для запікання найкраще підходить саме свинячий ошийок, в ньому є прошарку жиру, тому м’ясо виходить м’яким і соковитим.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь