“Рулет” походить від добре нам знайомого слова “роль” — так в античності називали сувій, на якому були записані тексти для акторів або ораторів. Потім цей корінь прийшов в європейські мови і саме від французького «Rouler», що означає «Згорнути», виникла назва рулет . Таким чином, рулет — це фактично будь-яке блюдо, закуска, яке згорнуто в трубочку. Можна виділити три групи рецептів рулетів : рулети м’ясні, рулети овочеві і рулети солодкі. Крім цього, рулетами також називають деякі закуски, які скріплюють шпажками: рулети з сиру (сирні рулети), рулети з сьомги і т. п.

Як приготувати рулет

М’ясний рулет готується з відбивного м’яса, зазвичай містить начинку – овочі, сир, рибу. За рецептом, м’ясні рулети спочатку обсмажують, тушкують в бульйоні або вині, і потім рулет нарізають. Іноді рулети готують з рубаного м’яса або навіть фаршу. Так готують рулет з курки, м’ясний рулет з фаршу, м’ясний рулет з яйцем, рулет зі свинини, рулет з фаршу з яйцем, рулет з фаршу. Важливо знати, що класичний рецепт курячого рулету, передбачає особливу оброблення курки: необхідно вийняти всі нутрощі і кістки, щоб залишився тільки шар м’яса на шкірі.

Найбільш часто зустрічаються овочеві рулети – це рулети з баклажанів.

Солодкий рулет готується з бісквітного тіста або листкового тіста. Рулет бісквітний випікають, змащують зсередини кремом або джемом, після чого згортають і дають тесту просочитися. Готовий бісквітний рулет нарізають вже за столом. Якщо рецепт бісквітного рулету прийшов до нас свого часу з Австро-Угорщини, то рецепт рулету з маком є українською кулінарною спадщиною.

Кулінарна новинка останніх років — рулет з лаваша. В принципі, це лише інша назва шаверми, гіроса і їм подібних страв. Лаваш зручний тим, що в нього можна загорнути будь-які продукти. Тому рецепти рулету з лаваша настільки численні і популярні.

2 год 25 хв21199
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко
2 год 5 хв20169
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
рецепт приготування рулетів з кабачків з сиром
1 год 10 хв101106
Закуска відмінно поєднується як з м’ясними, так і з рибними стравами. Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити сирну начинку, додайте в неї зелень
60 хв100166
Одночасно ніжне, гостре і смачне блюдо з кабачків точно сподобається вашим домочадцям і гостям. Гостроту закусці надає пікантна часникова нотка, легкість
1 год 10 хв80105
Закуска дуже популярна у багатьох господинь завдяки гострому смаку і томатної нотки. Сміливо можете готувати страву великими порціями: воно відмінно збережеться
рулетики з кабачків з домашнім сиром
1 год 30 хв160190
Рулетики з даного рецептом виходять дуже легкими – ідеальне блюдо для літньої пори з острінкой за рахунок додавання часнику. Рекомендуємо приготувати таку
1 год 25 хв100103
Рулетики можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Однак гарячі, вони дуже схожі на піцу за смаковими якостями. Особливу пікантність страві
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв160164
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски
1 год 30 хв20096
Страви з кабачків дуже “легкі” і добре засвоюються, тому ідеально підходять для дієтичного харчування. Кабачок активно вбирає токсини і виводить
2 год 15 хв200140
Для пікантного смаку в рулетики додається часник, кількість якого ви регулюєте в залежності від уподобань. Зелень для рулетиків можна вибрати будь-яку
60 хв80116
В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку
1 год 25 хв60121
Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають
2 год 15 хв40146
Під час приготування рулетиків з баклажанів на сковороді можна не переборщувати з кількістю олії: обсмажені скибочки овочів розм’якшуються швидко
50 хв60162
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується
50 хв80131
У начинку за цим рецептом додають моркву, і блюдо набуває літню свіжість, а також користь. При підготовці баклажанів їх умочують в борошні і тільки після
Рулетики з баклажанів з плавленим сиром і часником
1 год 10 хв60181
Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанних рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить блюдо більш ніжним, але важливо загортати начинку в
Рулети з баклажанів з майонезом, сиром і часником
60 хв6074
У начинку за цим рецептом крім звичного твердого сиру і часнику кладуть дрібно порубане відварене куряче яйце. Блюдо стає більш ситним. Щоб поліпшити смак
45 хв8093
Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’
рулетики з баклажанів з помідорами, сиром і часником
60 хв30120
Баклажани добре поєднуються з томатами: блюдо виходить по-літньому свіжим і ароматним. Насиченість смаку можна регулювати кількістю часнику в майонезно-сирному
40 хв80125
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.