Рулети з баклажанів – смачне, оригінальне і корисне блюдо. Воно виглядає набагато ефектніше звичайних смажених баклажанів, а можливість експериментувати з начинкою робить рулети бажаним гостем як повсякденної, так і святкової кухні. Досить начинити рулети різною начинкою, оригінально прикрасити і, оформивши за допомогою шпажок, подати гостям. Ніхто не залишиться байдужим!

Як приготувати рулетки з баклажанів

З баклажанами прекрасно поєднуються найрізноманітніші продукти-м’ясо, птиця, овочі, гриби, сир. Баклажанні рулети можуть бути як самостійною стравою, так і легкою закускою.

Перед приготуванням баклажани потрібно вимити, відрізати хвостики, нарізати пластинами по пів сантиметра. Слід стежити, щоб не вийшло товстіше, інакше можуть виникнути труднощі з прожарюванням. Однак і занадто тонко різати теж не слід – блюдо втратить весь свій вигляд.

Також рекомендується обсипати нарізані овочі сіллю і залишити на 10 хвилин. Це дозволить позбутися від гіркоти. Через зазначений час сіль потрібно змити, обсушити овочі серветкою і готувати за рецептом. Як правило, баклажани обсмажують з двох сторін в борошні на соняшниковій олії. Подрібнений часник змішують з майонезом, намазують на одну сторону баклажана, згортають пластинку рулетом (майонез всередині). Готові рулети прикрашають петрушкою. Можна приготувати баклажани з помідором. Рецепт схожий. Відмінність лише в тому, що баклажани умочують в яйце, а в якості начинки використовуються помідори, змішані з часником і кропом. Для пікантності можна додати і твердий сир, натертий на дрібній тертці.

Баклажани можуть вийти дуже калорійним блюдом, оскільки вбирають в себе багато олії. Тому якщо ви на дієті, то краще запекти овоч на грилі. Також калорійність страви можна зменшити за рахунок відмови від майонезу або за допомогою змішування його з нежирною сметаною.

Оригінальні рулети виходять з курятиною або шинкою. Готуються вони так само. Різниця лише в тому, що куряче філе доведеться підготувати заздалегідь, а шинку можна брати в готовому вигляді.

60 хв8081
В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку
1 год 25 хв6081
Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають
2 год 15 хв40108
Під час приготування рулетиків з баклажанів на сковороді можна не переборщувати з кількістю олії: обсмажені скибочки овочів розм’якшуються швидко
50 хв60121
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується
50 хв80108
У начинку за цим рецептом додають моркву, і блюдо набуває літню свіжість, а також користь. При підготовці баклажанів їх умочують в борошні і тільки після
Рулетики з баклажанів з плавленим сиром і часником
1 год 10 хв60126
Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанних рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить блюдо більш ніжним, але важливо загортати начинку в
Рулети з баклажанів з майонезом, сиром і часником
60 хв6053
У начинку за цим рецептом крім звичного твердого сиру і часнику кладуть дрібно порубане відварене куряче яйце. Блюдо стає більш ситним. Щоб поліпшити смак
45 хв8062
Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’
рулетики з баклажанів з помідорами, сиром і часником
60 хв30103
Баклажани добре поєднуються з томатами: блюдо виходить по-літньому свіжим і ароматним. Насиченість смаку можна регулювати кількістю часнику в майонезно-сирному
40 хв8071
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
60 хв6067
Приготувати апетитні баклажанні рулетики з сиром можна і на сковороді. У цьому рецепті використовують рікотту або вершковий сир, а також зелень, щоб надати
Фаршировані рулетики з баклажанів з сиром і часником в духовці
60 хв60111
Блюдо в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом маринара і шпинатом. Подають такі рулетики в гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть